Apply for a job

HLF и Вие

Работа

Това е ферма за меки плодове и нашите ягоди, малини и къпинни култури обикновено се събират в периода между април и ноември. През цялата година ние сме заети с отглеждане и наблюдение на културите; отглеждане и поддържане на нашите земеделски стопанства.

Фермерската работа е трудна работа, но възнаградена! Голяма част от работата във фермата е в екипи или групи, и всички задачи включват ръчен труд, включително вдигане, огъване и усукване . Работниците трябва да бъдат годни за работа и здрави, за да могат да се справят с естеството на работа.

В зависимост от типа работата включва:

Ние ще ви обучим за работа във фермата и ръководителите на екипите ще са винаги наоколо, за да ви помогнат да успеете. Най-натовареният период във фермата е между май и август, когато имаме до 450 сезонен персонал; но наемаме хора за работа през цялата година.

Преди пристигането си, всеки получава нашето писмо „Добре дошли”, което дава повече информация за фермата, условията на труд, разположение на място, условия на настаняване, както и списък на вещи от първа необходимост.


"За първи път дойдох да Hugh Lowe Farms през лятото на 2005 г., и продължавам да се връщам. Работата във ферма е трудна и трябва силно желание да се научиш, но всичко това си струва, защото можете да спечелите добри пари в кратък период от време, което беше важно за мен, като студент по онова време.

Работата в Hugh Lowe Farms ми позволи да пътувам до други страни ,да продължа образованието си обратно у дома, да науча нови неща, да си купя първия лаптоп,фотоапарат и кола. И най-важното се запознах с много страхотни хора от различни страни във фермата, които ми останаха скъпи приятели.

Излишно е да казвам, че най-приятни са социалните дейности - барбекюта, рождени дни, дискотеки. Работата е трудна, но всеки уикенд купоните и спечелените пари, ще ви накарат да искате да се връщате година след година!" Zane

 

Важно

Като един от нашите временни работници, ние искаме за вас да имате продуктивно и приятно изживяване във фермата. Ние се стремим да осигуряваме конкурентни ставки на заплащане и да предлагаме изобилна работа.

Много работни места, включително бране, се заплащат на базата на норма. Това означава, че колкото повече работите, толкова повече можете да спечелите. Бързите берачи ще печелят значително повече от минималната заплата за страната.

При събиране на ягоди, малини или къпини от вас ще се очаква да съберете целенасочени килограми плодове в час. Броят на целеви кг ще зависи от плътността на културата, атмосферните условия и сезона.

Тъй като плодовете трябва се събират в прохладната част на деня , работа често ще започва в 5 ч. сутринта.
Нормално се работи пет или шест дни в седмицата, но реколтата, променливостта на времето и търсенето от страна на клиентите определя работното време.

 

 

Съоръжения и Отдих

В момента имаме три къмпинги в експлоатация през целия сезон, вариращи от 45 до 300 души. Всеки от тях има назначен отговорник, който е там, за да ви помогне да се установите и е първата ви точка на контакт, ако имате проблем. Всички наши къмпинги се състоят от временни преносими кабини,постройки с общи спални за 2 - 4 човека. Всички те са основно само за спане, някои от тях не съдържат оборудване за готвене. Душове и тоалетни съоръжения, кухни и перални помещения всички те са обществени. Кухните са оборудвани с котлони, за да подготвяте храната си, а перални съоръжения се използват с жетони.

Ние предоставяме развлекателни съоръжения във всеки къмпинг, имаме зали оборудвани с телевизори и различни други забавления. В момента има една голяма зала за игри разположена на Баронс къмпинг с тенис на маса и билярд , но тя е достъпна за всеки работник на фермата.Същата зала се използва редовно за партита и дискотеки. В момента има WiFi връзка за хората притежаващи лаптопи.

Ние не насърчават работниците си да пристигат със своите автомобили, тъй като паркоместата са много ограничени. Само автомобили с предварително разрешение може да се паркират на място.


Всяка година ние имаме редица социални събития, вариращи от барбекюта до дискотеки, и известният ежегоден "HLF Big Bash" в края на юли, с жива музика, изпълнявана от местни музикални групи.

Тази година имахме отбор, който се включи в състезанието "Влекачи на война" на местно празненство в селото и спечели! Също така организираме екскурзии до интересни места, най- популярните са Thorpe Park/увеселителен парк/.

Ако настаняването ви удовлетворява и изберете да останете на работа във фермата, ще са ви необходими:
спален чувал, чаршафи, възглавница, работно облекло за горещо и студено време; гумени ботуши; подходящи работни обувки; кърпи; тенджери, чинии и прибори за хранене.

 

 

Как да работите за нас?

Ние приемаме молби от граждани на страни членки на ЕС и страните от Британската общност (предмет на разрешително за работа / виза притежатели). Моля, попълнете електронния формуляр за кандидатстване по-долу и след това натиснете бутона Submit. След това ние ще се свържем с вас. Кандидатствайте онлайн.

Програмата за сезонни селскостопански работници (SAWS), лицензирано от UK Office Home вече е закрита. От януари 2014 всички потенциални работници от ЕС, включително българи и румънци, може да се обърнат директно към фермата. Моля, попълнете електронния формуляр за кандидатстване по-долу и след това натиснете бутона Submit. Ние ще се свържем с вас. Кандидатствайте онлайн.

Като алтернатива можете да кандидатствате и с агент на ХОПС:

ХОПС труда решения: http://www.hopslaboursolutions.com/
YSP България: www.ukbrigade.com

Ако кандидатствате чрез агент, моля кажете му, че искате да работите в Farms Хю Лоу и ни изпратите имейл, за да ни уведомите!

Ние приемаме заявления за следващия сезон от октомври тази година.

 

 

Здраве и безопасност

Hugh Lowe Farms Ltd се ангажира с осигуряването на безопасна и здравословна среда за всички работници и посетители на фермата.

Комитет за здравето и безопасността заседава ежемесечно и е отговорен за преразглеждане , актуализиране и изпълнение на правилата за здраве и безопасност и гарантира на служителите ни да получават съответното обучение за машини свързано с естеството на работата им. Всички области на стопанството са представени в комисията и служител- представител присъства на ротационен принцип на заседанията.

Индивидуалните надзорните органи и стопански ръководители на екипи са отговорни за гарантирането правилата за здраве и безопасност на тези, които работят пряко за тях. Всички служители и изпълнители получават копия от ръководствто за здраве и правилата на безопасност, заедно с актуализациите, и са отговорни за изпълнението им.

 

 

Поддържане на връзка

Много хора в живота ни идват и си отиват, но някои от тях ни остават приятели или повече от приятели. Така че ние имаме създадена група във Facebook, за да могат хората да останат в контакт един с друг и да споделят снимки и спомени от времето прекарано тук в красивата местност Кент, както и живота си у дома.

Моля, не я използвайте за други цели освен да се свържете с приятели - това е една затворена група, така че ако тя се използва за никакви други цели, ние ще бъдем принудени да ви изключим.

Моля използвайте сайта с добри намерения! И ако искате да се върнете моля направето го ние ще бъдем щастливи да работите за нас.

Поддържане на връзка